Algemene vragen

 • Dat klopt, Mitsubishi behoort tot de grootste concerns ter wereld. De activiteiten van Mitsubishi zijn zeer omvangrijk. Zo worden er auto’s, schepen en vliegtuigen gebouwd. Maar ook liften, roltrappen, computers en fototoestellen (Nikon), satellieten en olieplatforms. Ga zo maar door.

  Mitsubishi Electric is de elektronica tak van Mitsubishi en airconditioning behoort tot de keybusiness.

  De elektronica achtergrond van Mitsubishi Electric maakt van de airconditioning een regeltechnisch hoogstaand product met zeer veel instellingsmogelijkheden.

  Vandaar dat Mitsubishi Electric Airconditioning tot de top 3 van airconditioning fabrikanten in de wereld behoort.

  Mitsubishi Electric ontwikkelt al ruim 75 jaar comfort systemen die op alle mogelijke manieren bijdragen aan een prettig woon-/ werkklimaat. Voortdurende research, moderne technieken en efficiënte productiemethoden vormen de basis voor het feit dat Mitsubishi Electric momenteel de grootste fabrikant van split airconditioners ter wereld is
 • Bij airconditioning denken veel mensen aan de ijzige koude als ze een supermarkt binnenkomen. Dit is een sterk overdreven airconditioning en is een slecht voorbeeld. Hier wordt men inderdaad verkouden van. Airconditioning bestemd voor comfort is ontworpen om de temperatuur binnen 4 tot 5°C beneden de temperatuur buiten te krijgen. Omdat er bij het koelen ook automatisch wordt ontvochtigd ontstaat er een zeer aangenaam binnenklimaat. Een hogere inblaastemperatuur geeft een beter comfort omdat een koude inblaastemperatuur tochtklachten veroorzaakt. Het is wel van belang dat de plaats van het binnendeel zodanig gekozen wordt dat u zich niet continu in de uitblaasstroom bevindt. Uw dealer informeert u graag over de vele mogelijkheden.
 • Naast de airconditioners levert Mitsubishi Electric tal van andere elektronica producten zoals multimedia projectors, digitale foto systemen, videoprinters, fotoprinters etc. Deze producten worden rechtstreeks op de Nederlandse markt gezet door Mitsubishi Electric Benelux.
 • Alle waar naar z’n geld. Zo is het ook bij airconditioners.
  Mitsubishi Electric is erin geslaagd topproducten met meest vernieuwende technieken, energiezuinig en gemakkelijk te bedienen met de beste prijs/kwaliteit verhouding te fabriceren.


  De airconditioners onderscheiden zich op het gebied van:


  Energieprestaties
  Het toepassen van Mitsubishi Electric airconditioners kan de eindgebruiker (afhankelijk van de koelcapaciteiten van de airco) al snel enkele honderden euro’s per jaar op de energierekening opleveren, in vergelijking met vele andere merken. Zie ook www.vrom.nl, dossiers energie, klimaat, lucht.


  Het geluid.
  De Mitsubishi Electric airconditioners behoren tot de stilste in de markt. Houd in de gaten dat een geluidsniveau van slechts 3 db(A) al een verdubbeling van het geluid betekent.

  Ook zijn de verschillen bij de buitenunits vaak enorm met als nadelig gevolg geluidsoverlast voor omwonenden.


  Normen, Eurovent
  Om een goed vergelijk te kunnen maken geven vele Europese leveranciers van airconditioners hun specificaties (capaciteit, opgenomen electriciteitsvermogen, geluidsniveau’s etc) op volgens Eurovent normen. Airconditioner leveranciers die bijvoorbeeld hun specificaties opgeven bij afwijkende Aziatische condities zullen in de praktijk niet aan de verwachting voldoen.


  Nederlandse Importeur
  Als importeur in Nederland bewijst Alklima B.V. al meer dan 10 jaar goede partner te zijn voor de vele installatiebedrijven die Mitsubishi Electric airconditioners verkopen en installeren. Alklima is lid van de NVKL (Nederlandse vereniging van ondernemingen op het gebied van de Koeltechniek en Luchtbehandeling).

  Alklima heeft o.a.

  • Een centraal magazijn voor airconditioners.

  • Een opleidingscentrum voor montage- en servicemonteurs in Nederland.

  • Een onderdelen magazijn in Nederland (alle onderdelen die voor uitval van de airco

  kunnen zorgen zijn op voorraad in Nederland)

  • Een eigen service dienst

  • Een zuster bedrijf in Belgie.(zie www.belklima.be)


  Europees beleid Mitsubishi Electric
  Mitsubishi Electric heeft in Europa eigen verkoop organisaties en Europese productiefabrieken.

  Dit resulteert in Europees afgestemde producten. Bovendien heeft dit o.a. invloed op Europese normering, Europese kwaliteitseisen en Europese klimaatomstandigheden.


  Milieu beleid
  Mitsubishi Electric probeert zoveel mogelijk aan het milieu te denken en hanteert de maatstaven van de ISO 1400l . Zo zijn niet alleen alle airco’s uitgerust met milieuvriendelijke koudemiddelen maar wordt gestreefd om de verpakkingsmaterialen zo minimaal mogelijk te houden . Bovendien wordt gebruik gemaakt van milieuvriendelijke en/of gerecycelde grondstoffen. Zie ook www.vrom.nl, dossiers energie, klimaat, lucht.


  Verwijderingsbijdrage
  Per 1 december geldt er een verwijderingsbijdrage voor alle binnenunits van airconditioningapparatuur ongeacht het merk airconditioning. Alle apparatuur waar die regeling voor geldt, is voorzien van het ‘afvalcontainer-merkteken’ zodat herkenbaar is dat deze apparatuur na demontage ingeleverd moet worden bij een erkend inzamelpunt. Op dergelijke apparatuur kan bovendien een verwijderingsbijdrage worden geheven waarmee de inzameling en recycling wordt gefinancierd.
 • De naam Mitsubishi betekent in het Japans: “Drie diamanten”. Deze drie edelstenen komen ook terug in het wereldberoemde logo en zijn de weerspiegeling van de drie pijlers waarop het bedrijf is gericht: eerlijkheid, creativiteit en motivatie.
 
Zwaar bewolkt
8 °C
Wind: NW - 2 m/s | Luchtvochtigheid: 88%
Bezig met laden
Er is een fout opgetreden