U bent hier:

Home / Veelgestelde vragen / Techniek

Techniek

 • Vrijwel alle Mitsubishi Electric airconditioners zijn tegen geringe meerprijs ook leverbaar in een uitvoering die niet alleen kan koelen maar ook verwarmen. De koelcyclus wordt dan omgedraaid. Er wordt nu warmte aan de buitenlucht onttrokken die vervolgens weer aan de binnenruimte wordt afgegeven. Dit zorgt ervoor dat de warmtepomp een zeer hoog rendement (C.O.P.) heeft van ca. 400%. Dat wil zeggen: uit 1 kW elektriciteit wordt 4 kW koeling of verwarming geproduceerd.

  Deze optie maakt het gebruik van een airconditioner rendabel gedurende langere periode van het jaar. Met een warmtepomp airconditioner kan de cv-installatie in het tussenseizoen uitgeschakeld worden of wordt de cv-installatie zelfs geheel overbodig. Een ander bijkomend voordeel is dat de warmtepomp airconditioner bij inschakeling direct warmte afgeeft.
 • een airconditioner bestaat uit twee delen, het zogeheten splitsysteem, t.w.: een binnendeel en een buitendeel. Dunne leidingen zorgen voor de onderlinge verbinding van de apparatuur. Het binnendeel zorgt voor circulatie van de lucht in de ruimte en neemt ongewenste warmte op. Het buitendeel geeft deze warmte af aan de buitenlucht. Bij dit proces wordt bovendien vocht aan de ruimte onttrokken, wat eveneens een verkoelend effect oplevert.
 • Mitsubishi Electric streeft ernaar topproducten te maken. Met de toepassing van de nieuwste techniek worden er producten gemaakt waarbij u zich nog prettiger voelt. Eén van de vele doelstellingen van Mitsubishi Electric Airconditioning is de meest innovatieve technologieën te koppelen aan gebruikersgemak. De techniek is misschien ingewikkeld. De airconditioning wordt er voor wat betreft de bediening steeds eenvoudiger op. De meeste airconditioners worden bediend met enkele knoppen en een duidelijk display op de infrarode afstandbediening.

  Al deze functies zijn vaak een kwestie van eenmalige instelling en worden duidelijk omschreven in de bijgeleverde Nederlandstalige gebruikershandleiding.
 • Dat hangt af van uw persoonlijke wensen en de omstandigheden van de te conditioneren ruimte(s). Hoeveel ruimtes zijn er, wilt u in elke ruimte de temperatuur kunnen instellen, welke warmtebronnen zijn er in de diverse ruimtes, etc. Bij 4 á 5 grotere ruimtes is het overwegen van een centraal systeem de moeite waard. Voor centrale luchtsystemen moeten luchtkanalen aangebracht worden; splitsystems zijn veelal eenvoudiger te monteren. Mitsubishi Electric kan u hierover vakkundig adviseren.
 • Mitsubishi Electric Airconditioners behoren tot de stilste in de markt. Afhankelijk van de benodigde koelcapaciteit ligt de gebruiksproductie van de binnendelen tussen de 21dB(A) en 40 dB(A).

  Voor uw idee:

  Ritselen van bladen is 20 dB(A)
  Normaal gesprek is 60 dB(A)

  Bij het vergelijk met concurrenten willen we er u op wijzen dat een verhoging van 3 db(A) een verdubbeling van het geluid is. Om het vergelijk compleet te maken is het belangrijk dat ook de meting van dit merk op 1 meter afstand van de units heeft plaats gevonden.

  Door toepassing van de meest geluidsarme compressoren behoren ook de buitendelen tot de stilste in de markt. Hierdoor kan Mitsubishi Electric airconditioners ook in dichtbevolkte gebieden met hoge geluidseisen probleemloos toegepast worden.
 • Een multi-splitsysteem bestaat uit meerdere binnendelen die verbonden zijn aan één buitendeel. Dit zorgt voor economische, installatietechnische en esthetische ( slechts één buitendeel ) voordelen. Het is bij dit systeem bovendien mogelijk om later een eventuele uitbreiding te realiseren.
 • Mitsubishi Electric heeft bij bijna alle modellen de keuze uit inverter gestuurde airconditioners. De inverter techniek zorgt ervoor dat de airconditioner uiterst snel reageert op elke verandering van het woon- en/of werkklimaat. Het inverter systeem stemt de te leveren koel-en/of verwarmings capaciteit voortdurend af op de gewenste en gemeten binnen- en buitentemperatuur. Hierdoor ontstaat een stabiel en tochtvrij binnenklimaat. De inverter systemen zijn uiterst stil en hebben een ca. 30% lager energieverbruik dan de gebruikelijke systemen van Mitsubishi Electric.
 • De hoofdzaak is om minstens één maal per jaar de airco door een gekwalificeerd technicus te laten controleren. Daarnaast kunt u zelf de filters regelmatig controleren en schoonmaken. Bovendien kunt u de condensingunit vrijmaken van bijvoorbeeld bladeren en ander vuil.
 
Zwaar bewolkt
17 °C
Wind: OZO - 2 m/s | Luchtvochtigheid: 85%
Bezig met laden
Er is een fout opgetreden